Ska du renovera köket? Så fixar du finansieringen!

finansiera-ditt-nya-kök

Att ha pengar för att betala för sitt nya kök kan vara det viktigaste steget med ditt renoveringsprojekt. Eftersom vilken skillnad gör det om du får bra pris på köket och montering, men se har du kanske inte pengar för att betala för allt. Skulle det vara så att du kanske har ont om pengar så finns det flera finansieringsmetoder att välja mellan. Självfallet så måste du välja rätt finansierings alternativ beroende på hur mycket allt kommer kosta. Men låt oss titta på några olika alternativ som är rätt populära när man behöver hjälp att finansiera sitt nya kök / renoveringsprojekt.

Som med alla ekonomisk frågor kan det vara smart att fråga någon som kan det här med ekonomi och som kanske har koll på din ekonomi. Oftast kan du få hjälp av din personliga bankman eller någon ekonomisk rådgivare.

Omförhandla ditt bolån: En hel del husägare kan betala för ett nytt kök genom att omförhandla sitt bostadslån. De flesta har kanske renoverat tidigare och då även ökat värdet  på huset och detta kan göra det möjligt att öka sitt bolån eftersom säkerheten (i det här fallet huset) har ökat i värde vilket möjliggör ett högre lånebelopp.

Vad du också kan göra för att öka dina möjligheter att öka ditt bolån är att se till att göra några amorteringar / betala av lite av lånet för att vissa att du tjänar tillräkligt för att klara av lånet.

Ansök om ett privatlån: Om du har en fast inkomst så brukar det aldrig vara några problem att få ett privatlån och då kan du låna upp till 500 000 kr vilket oftast räcker mer än väl för att renovera köket.

Fördelen med ett privatlån är att du behöver inte ha någon säkerhet, utan långivaren tittar istället på din ekonomi och om du har tillräckliga inkomster för att klara av att återbetala lånet.

Vill du ha hjälp att hitta en bra långivare som erbjuder privatlån så kan du kolla här

Betala vitvaror med kreditkort: Ett tips när du renoverar köket och om du bestämmer dig för att även införskaffa nya vitvaror är att betala dessa med ett kreditkort. Okej, jag vet… Många i Sverige använder inte kreditkort utan betalar istället med sitt betal- / bankkort och det är inget fel med det.

Men du förstår, genom att betala dina nya vitvaror med ett kreditkort istället för ditt vanliga kort eller mot faktura är att få förlängd garanti. Med Förlängd Garanti menas att du får ytligare ett års förlängd garanti på alla vitvaror och hemelektronik efter det att tillverkarens ordinarie garanti har upphört .

Jag vet att många tycker att man ska spara ihop pengar innan man köper något. Men när det kommer till att köpa ett nytt kök så behöver det inte vara fel att låna lite pengar, eftersom en köksrenovering leder oftast till att värdet på huset stiger och oftast är prisökningen högre än vad köket kosta. Men som alltid när det gäller lån så är det viktigt att man ser till så att man har möjlighet att betala räntor och amorteringar!