Tips till Julklapp

Matkasse-julklapp

Det kanske bara är jag, men själv tycker jag det är riktigt svårt att veta vad man skall ge sina barn i julklapp. Speciellt när dem precis har flyttat hemifrån och det blir inte mycket bättre när man frågar vad dem vill ha och så svarar dem “Jag önskar mig inget i julklapp” eller “Jag vet inte vad jag vill ha..”. Därför tänkte jag här ge lite tips till vad man kan ge sina barn i julklapp. Nu är mina barn runt 25 – 26 år och dem har precis flyttat hemifrån så därför är dessa julklapparna riktade till dem lite äldre barnen och som kanske har skaffat familj.

Julklappstips!

Presentkort – Att ge bort ett presentkort är ett bra alternativ om du inte vill ge bort en sak, eftersom då kan dem själva åka till butiken och handla vad dem vill. Men, något som kan vara negativt med presentkort är att dem oftast bara gäller 1 till 2 år från det att dem köptes så därför bör du välja en butik som du vet att dina barn besöker, annars finns det risk att dem glömmer att utnyttja presentkortet.

Ett bra alternativ till ett vanligt presentkort är att köpa ett presentkort som gäller i ett helt varuhus. Till exempel så kan du köpa presentkort på Emporia i Malmö och då kan man använda kortet som betalning i dem flesta butikerna!

Matkasse – Att ge bort en matkasse i julklapp är också något som många gillar, speciellt om dem precis har flyttat hemifrån. Själv gav jag bort en matkasse till mina barn förra året och dem blev väldigt glada eftersom du slapp tänka på vad dem skulle äta under julhelgen. Dessutom är dem inte jätte glada för julmat, så att dem slapp äta rester tyckte dem var riktigt skönt.

Vet du inte vilken matkasse du ska ge bort i julklapp? Då kan jag rekommendera dig att titta på matkassarna.com/matkasse-julklapp/ där finns alla företag som erbjuder matkassar som julklappar och presenter!

Pengar – Att ge bort pengar kanske inte är den roligaste julklappen, men själv tror jag att det är många som uppskattar det speciellt om dem har barn. December är som många vet en svår månad rent ekonomiskt eftersom det är mycket som ska handlas till jul och nyår.

Det svåra när man ger bort pengar är att veta hur mycket man ska ge bort. Själv brukar jag ge bort 500 – 1000 kr. Men att ge bort 200 kr och kanske även köpa någon liten present är även det väldigt uppskattat.

Upplevelse – Om du väljer att ge bort en upplevelse då finns det väldigt mycket att välja mellan. Till exempel så kan du välja att ge bort en körupplevelse då man får testa en Ferrari & Lamborghini. Men själv tror jag mer på att ge bort en uppleves som vara lite länge. Något som jag tror många yngre personer skulle gilla är en Kryssning för två eller varför inte en Ost- & vinprovning.

Så, oavsett om du väljer att ge bort en upplevelse eller en matkasse så tror jag att du ska välja något som man i vanliga fall inte skulle gå och köpa själv.